Home » Recepten » Halloweenmacaron

Halloweenmacaron

Halloweenmacaron

Oranje macarons

  • MACARONMIX                        1000 g
  • Water                                       180 g
  • Oranje kleurstof (op waterbasis)   20 g

 

Werkwijze

Voor gekleurde macarons de hoeveelheid water verminderen met de hoeveelheid kleurstof (op waterbasis). 
Ingrediënten gedurende 5 minuten mengen in tweede versnelling.

De macarons in de gewenste grootte spuiten en dit ongeveer 1 uur laten drogen. 
Vervolgens afbakken gedurende ± 25 minuten op 150 °C (vloeroven) of 140 °C (rotatieoven).

Chocoladezanddeeg

  • KANOMIX                 2500 g
  • Bloem                       1650 g
  • Boter of margarine      1500 g
  • Eieren                        450 ml
  • Zout                           25 g
  • Bloemsuiker                200 g
  • CAOKREM                 600 g

 

Alle grondstoffen zo koud mogelijk mengen tot een homogene massa.

 

Meringue

  • Water (60 °C)              900 g
  • OVASIL                     100 g
  • Suiker                        1000 g
  • Bloemsuiker               1000 g

 

OVASIL en suiker droog mengen. 
Water toevoegen en opkloppen tot een stevig schuim. Als laatste de bloemsuiker onderspatelen.

 

Opbouw

De afgebakken macarons vullen met ALDIA BAKCONFITUUR. Het chocoladezanddeeg uitrollen op 2 mm en met een uitsteker mooie vierkante plakjes uit het deeg steken en deze afbakken.

Een MARO marsepein ½ vorm nemen en hieraan cacaopoeder toevoegen. Deze mooi opwerken en 2 bolletjes rollen om de voeten te creëren. De macaron afwerken met een chocolademond,  2 ogen in meringue en 2 ronde chocoladeplakjes en 2 koffieboontjes. De afgewerkte macaron door middel van de marsepeinen voetjes op het plakje zanddeeg plaatsen.

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie