Recepten
Halloweenmacaron

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
ORANJE MAKARONS 1000 g MACARONMIX
180 g water
20 g oranje kleurstof (op waterbasis)
Chocoladezanddeeg 2500 g KANOMIX
1650 g bloem
1500 g boter of margarine
450 ml eieren
25 g zout
200 g bloemsuiker
600 g CAOKREM
MERINGUE 900 g water (60°C)
100 g OVASIL
1000 g suiker
1000 g bloemsuiker

Bereiding

    Oranje makarons

    Voor gekleurde macarons de hoeveelheid water verminderen met de hoeveelheid kleurstof (op waterbasis). 
    Ingrediënten gedurende 5 minuten mengen in tweede versnelling.

    De makarons in de gewenste grootte spuiten en dit ongeveer 1 uur laten drogen. 
    Vervolgens afbakken gedurende ± 25 minuten op 150 °C (vloeroven) of 140 °C (rotatieoven).

      

    Chocoladezanddeeg

      Alle grondstoffen zo koud mogelijk mengen tot een homogene massa.

       

      Meringue

        OVASIL en suiker droog mengen. 
        Water toevoegen en opkloppen tot een stevig schuim. Als laatste de bloemsuiker onderspatelen.

         

        Opbouw

        De afgebakken makarons vullen met BAKCONFITUUR ABRIKOOS. Het chocoladezanddeeg uitrollen op 2 mm en met een uitsteker mooie vierkante plakjes uit het deeg steken en deze afbakken.

        MARO MARSEPEIN 1:2 VORM nemen en hieraan cacaopoeder toevoegen. Deze mooi opwerken en 2 bolletjes rollen om de voeten te creëren. De makaron afwerken met een chocolademond,  2 ogen in meringue en 2 ronde chocoladeplakjes en 2 koffieboontjes. De afgewerkte makaron door middel van de marsepeinen voetjes op het plakje zanddeeg plaatsen.

      Halloweenmacaron