Recepten Recepten

Tricolore Cake

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Chocoladecake 1200 g DOUBLE CHOC CAKE
240 g Heelei
240 g Water
Citroencake 1000 g FANTASY LEMON CAKE
350 g Heelei
250 g Water
150 g MUFFINOLIE
Gekleurde cake 750 g MAESTRO CAKE
375 g Heelei
375 g Boter (zalvig)
Rode kleurstof
Spiegelglazuur 500 g PALETTA SPRAY NEUTRAAL
1000 g ALDIA MIROIR NEUTRAAL
Overige grondstoffen SCHOKOBELLA WIT
FRUITFUL FRAMBOOS

Bereiding

Chocoladecake

Alle ingrediënten samen mengen met de vlinder gedurende 5 min in eerste versnelling. Uitstrijken op een 60/40 bakplaat, bekleed met bakpapier. Bakken gedurende 17 min op 180 °C.

Citroencake

Alle ingrediënten samen mengen met de vlinder gedurende 5 min in eerste versnelling. Uitstrijken op een 60/40 bakplaat, bekleed met bakpapier.
Bakken gedurende 17 min op 180 °C.

Gekleurde cake

Alle ingrediënten gedurende 3 min aandraaien met de vlindergarde tot een soortelijk gewicht van 850 g/l.  Uitstrijken op een 60/40 bakplaat, bekleed met bakpapier.
Bakken gedurende 17 min op 180 °C.

Spiegelglazuur

De PALETTA SPRAY verwarmen tot 85 °C en hier de ALDIA MIROIR NEUTRAAL ondermengen met behulp van een spatel.

Opbouw

Kleef de 3 plakken cake aan elkaar met FRUITFUL FRAMBOOS (300 g per laag) in de volgorde van de Belgische vlag. Vries deze samengestelde cake in. Snij hiervan banden. Iedere band verdelen in gelijke stukken. Dompel de cakes in 2 keer: boven in het spiegelglazuur, de voet in SCHOKOBELLA WIT. Eventueel afwerken met een eenvoudig chocoladedecortje. 

Tricolore Cake