Recepten
Ti-ra-MISS YOU

CAKE VAN DE MAAND | september

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Bretoens zanddeeg 2000 g KANOMIX
750 g Boter
100 g eieren
50 g water
10 g zout
Koffiecake 1000 g MAESTRO CAKE
500 g boter
500 g eieren
5 g MOKKA ESSENCE
3 g oploskoffie
Cappuccinobavarois 150-200 g ZEESAN TIRAMISU MASCA
200-250 g water (lauw)
1000 g slagroom
3 g MOKKA ESSENCE

Bereiding

    Bretoens zanddeeg

    Alle ingrediënten mengen tot een homogene massa, liefst zo koud mogelijk verwerken. Het deeg uitrollen op 5 mm. Vormen naar keuze gebruiken en afbakken.

      

    Koffiecake

    Boter of margarine goed zacht maken. Vervolgens alle ingrediënten kloppen in tweede versnelling gedurende ± 3 minuten (afhankelijk van de machine). Soortelijk gewicht: 850 g/l. Het cakebeslag verdelen op een bakplaat 60/40 met een rand van
    3 cm. Afbakken op 180 °C gedurende 25 minuten. Na het afkoelen rondjes uitsteken.

      

    Cappuccinobavarois

    Het ZEESAN TIRAMISU MASCA poeder oplossen in het lauwe water en de MOKKA ESSENCE toevoegen. Vervolgens de voor 2/3de opgeklopte slagroom ondermengen.

      

    Opbouw
    Op het Bretoens zanddeeg een koffiecakeje kleven met behulp van SCHOKOBELLA. In kleine ronde vormen plastic bavaroislintjes plaatsen. Hierin het interieur van zanddeeg en cake plaatsen en vullen met de cappuccinobavarois. Laten opstijven in de diepvries. Afwerken met spuitchocolade en decoreren met chocolade makarons en chocolade decoratie.

Ti-ra-MISS-YOU