Recepten

Broodje met spinazie & spek

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Receptuur 1 poolish 300 g AMORE MELANGE
300 g Water
Receptuur 2 deeg 3000 g Bloem
2000 g Water
51 g Zout
30 g Gist
18 g Nootmuskaat
9 g Peper
600 g Poolish (receptuur 1)
Vulling 400 g Verse spinazie
1000 g Spekblokjes (gebakken)

Bereiding

    Receptuur 1   poolish

    AMORE MELANGE mengen met het water tot een glad mengsel (± 3 minuten).

    Dit mengsel in een afgedekte kom op kamertemperatuur laten fermenteren gedurende minimaal 8 tot maximaal 24 uur.


    Receptuur 2   deeg

    De kneding starten met ± 1400 g water, vervolgens het resterende water geleidelijk toevoegen en afkneden tot een homogeen deeg.

    Na de kneding de vulling ondermengen.

    Deegtemperatuur: 25 °C.

    Rusttijd: in een plastic bak gedurende 90 minuten.


    Decoratie

    Parmezaanse kaas (schilfers)            

    Roggebloem


    Werkwijze

    Het werkblad royaal bestrooien met roggebloem en het deeg uitstorten.

    Het deeg bestrooien met parmezaanse kaas en roggebloem.

    Het deeg met een deegsteker verdelen (grootte naar keuze) en op platen of tapijten schikken.

    Narijs: 50 minuten.

    Bakken met stoom op 240 °C gedurende 20 minuten.

    Uitkomst: 71 broodjes van 80 g.

    Opmerking: van 1000 g spekblokjes blijft na het bakken ongeveer 500 g over.

Spinazie-spek broodje