Recepten Recepten

Speculaas Crème-Brûlée

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Crème Brûlée 900 g CRÈME BRÛLÉE
3000 g Room
1800 g Melk
Bretoens zanddeeg 3000 g KANOMIX
1125 g Boter (koud)
150 g Eieren
75 g Water
120 g Citroenrasp
15 g Zout
Vulling 1800 g FANTASY SPECULAAS CAKE
1175 g Water
1175 g MUFFINOLIE*
150 g Suiek

Bereiding

Crème Brûléé

Warm de room met de melk tot ± 80° C. Voeg CRÈME BRÛLÉE toe en kook even door. Giet in Flexipan® matten Ø 13 cm. Vries in.

Bretoens zanddeeg

Meng alle grondstoffen tot een homogene massa, verwerk zo koud mogelijk. Rol uit op 3 mm. Fonceer gesmeerde ringen van Ø 18 cm.

Vulling

*MUFFINOLIE i.v.m soortelijk gewicht altijd wegen. 

Meng alle ingrediënten 5 min in eerste versnelling met de vlindergarde. Spuit 200 g cakebeslag in de ringen en bak af gedurende 25 min op 180 °C. Ontvorm meteen na het bakken en laat afkoelen.

Afwerking

Duw de schijven crème brûlée op de speculaascake. Bestrooi met speculaaskruiden en strijk af met PALETTA SPRAY NEUTRAAL. Spuit effen bollen slagroom op de randen en werk af met stukjes speculaas.


Recept voor 16 vlaaien Ø 18 cm.

Speculaas Crème-Brûlée