Recepten
Speculaas-Amandel Cake.

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Fonceren 600 g Speculaasdeeg
260 g BAKCONFITUUR ABRIKOOS
Speculaascake 2000 g FANTASY SPECULAAS CAKE
900 g Water
900 g MUFFINOLIE*
400 g KRIEKEN OP WATER (uitgelekt)
800 g AMANDELPAN
Diversen 100 g AMANDELEN GESCHAAFD HOB

Bereiding

Fonceren

Rol het speculaasdeeg uit op 1,5 mm en fonceer een met bakpapier beklede bakplaat 40/60/5 cm. Prik lichtjes. Bak blind gedurende 10 min op 180 °C. Bestrijk met BAKCONFITUUR ABRIKOOS. Zet opzij.

Speculaascake
*MUFFINOLIE i.v.m soortelijk gewicht altijd wegen. Meng de FANTASY SPECULAAS CAKE, het water en de MUFFINOLIE 4 min in eerste versnelling met de vlindergarde. Meng de uitgelekte KRIEKEN OP WATER kort onder het cakebeslag. Verdeel het cakebeslag over de bakplaat. Spuit bollen AMANDELPAN op het cakebeslag. Bak af gedurende ± 45 min op 180 °C.

Afwerking
Bruin de geschaafde amandelen kort in de oven. Werk de cake af met PALETTA SPRAY ABRIKOOS en bestrooi licht met de geschaafde amandelen. Verdeel in gewenste porties. Recept voor 1 bakplaat 60/40/5 cm.

Speculaas-Amandel Cake