 
             
          Sommerkorn Donker.
Sommerkorn Donker.
Recept
| Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product | 
|---|---|---|---|
| Voordeeg | 5000 | g | SOMMERKORN | 
| 6500 | g | Water | |
| Deeg | 11500 | g | Voordeeg | 
| 5000 | g | Volkorenbloem | |
| 200 | g | Gist | 
Bereiding
Voordeeg
SOMMERKORN en water mengen.
Het voordeeg 60 min laten rusten.
Deeg
Het voordeeg , de volkorenbloem en de gist kneden tot een homogene massa.
Kneedtijd: 2 min in eerste en 8-12 min in tweede versnelling.
Bulkrijs: 35 min
Afweeggewicht: 680 g
Bolrijs: 35 min
Opmaken: puntig langsteken en op inschiettapijten leggen.
Narijs: 60 min
Voor het inovenen de broden licht bestrooien met roggebloem en insnijden.
Bakken: +/- 35 min op 240 °C dalend naar 220 °C.
