Recepten Recepten

Sommerkorn Blokbroodje.

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Voordeeg 5000 g SOMMERKORN
6500 g Water
Deeg 11500 g Voordeeg
5000 g Bloem
200 g Gist
Vulling 1000 g MUESLI MELANGE

Bereiding

Voordeeg

SOMMERKORN en water mengen.

Het voordeeg 60 min laten rusten.

Deeg

Het voordeeg , de bloem en de gist kneden tot een homogene massa.

Kneedtijd: 2 min in eerste en 8-12 min in tweede versnelling.

Na de kneding de vulling ondermengen.

Bulkrijs: 35 min

Afweeggewicht: 450 g

Bolrijs: 35 min

Opmaken: opbollen, bevochtigen en volledig in de decoratie rollen.

Per 2 in een langbroodvorm leggen.

Narijs: 60 min

Voor het inovenen de broden licht bestrooien met roggebloem en insnijden.

Bakken: +/- 35 min op 240 °C dalend naar 220 °C.

Sommerkorn Blokbroodje