Sommerkorn Basisbrood.
Sommerkorn Basisbrood.
Recept
| Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
|---|---|---|---|
| Voordeeg | 5000 | g | SOMMERKORN |
| 6500 | g | Water | |
| Deeg | 11500 | g | Voordeeg |
| 5000 | g | Bloem | |
| 200 | g | Gist |
Bereiding
Voordeeg
SOMMERKORN en water mengen.
Het voordeeg 60 min laten rusten.
Deeg
Het voordeeg , de bloem en de gist kneden tot een homogene massa.
Kneedtijd: 2 min in eerste en 8-12 min in tweede versnelling.
Deegtemperatuur: 26 °C
Bulkrijs: 35 min
Afweeggewicht: 620 g
Bolrijs: 35 min
Opmaken: licht opbollen en op inschiettapijten leggen.
Narijs: 60 min
Voor het inovenen de broden omdraaien en licht bestrooien met roggebloem.
Bakken: +/- 35 min op 240 °C dalend naar 220 °C.