

Snack a Slice
Snack a Slice
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Zacht pizzadeeg | 3000 | g | Bloem |
210 | g | MAESTRO LUXE POEDER | |
60 | g | Suiker | |
51 | g | Zout | |
180 | g | Gist | |
10 | g | Basilicum (gedroogd) | |
1600 | g | Water | |
Vulling/diversen | Tomatensaus | ||
Hesp, uitingen, paprika, olijven | |||
Geraspte kaas, mozzarellabolletjes | |||
Verse kerstomaatjes, basilicumblad |
Bereiding
Zacht pizzadeeg
Draai van alle grondstoffen een soepel, afgekneed deeg. 6 min in eerste en 4 min in tweede versnelling.
Deegtemperatuur: 25 °C
Afwegen
Weeg stukken af van 1200 g en maak rechthoekig op.
Rusttijd: 20 min
Opmaak
Rol de deegstukken uit op 2.5 à 3 mm (tot 60x40 cm) en leg in met olijfolie gesmeerde bakplaten met hoge rand. Zet de bakplaten meteen in de rijskast of vries de deegstukken in als voorraad.
Narijs
30 min op 32 °C, 80% RV.
Afwerking
Duw de gerezen deegstukken in met de vingertoppen, bestrijk met tomatensaus en bestrooi met pizzatoppings naar keuze: Hesp, olijven, uienringen, zongedroogde tomaatjes, tonijn, kappertjes,… Bestrooi met een laag geraspte kaas en werk af met gebroken bolletjes mozzarella.
Bakken
Bak af op 230 °C (245 °C vloerwarmte) gedurende 12 à 14 min (afhankelijk van versof doorverkoop). Besprenkel met olijfolie en versnijd in gewenste porties.
Tip van de chef
Maak een zoete variant. Bestrijk met een FRUITFUL-variant naar keuze, beleg met vers fruit, chocolade, nootjes en bestrooi met crumble.
