Recepten

Brood met rode biet

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Receptuur 1 poolish 400 g AMORE MELANGE
400 g Water
Receptuur 2 deeg 3600 g Bloem
2500 g Verse rode biet (geraspt)
1200 g Water
80 g Zout
54 g Gist
800 g Poolish (receptuur 1)
Vulling 1200 g Oude kaas (blokjes)

Bereiding

    Receptuur 1   poolish

    AMORE MELANGE mengen met het water tot een glad mengsel (±3 minuten).

    Dit mengsel in een afgedekte kom op kamertemperatuur laten fermenteren gedurende minimaal 8 tot maximaal 24 uur.


    Receptuur 2   deeg

    De kneding starten met ± 900 g water, vervolgens het resterende water geleidelijk toevoegen en afkneden tot een homogeen deeg.

    Na de kneding de vulling ondermengen.

    Deegtemperatuur: 25 °C.

    Rusttijd: in een plastic bak gedurende 120 minuten, na 60 minuten een doorslag geven.


    Werkwijze

    Deegstukken afwegen van 450 g.

    Bolrijs: 40 minuten.

    Vormgeving: broden opbollen en op platen schikken (eventueel bekleed met bakpapier).

    Narijs: 75 minuten.

    De broden lichtjes bestuiven met roggebloem.

    Bakken met weinig stoom op 225 °C gedurende 35 minuten.

    Uitkomst: 21 broden.

Brood met rode biet