Recepten
Pistachecake met frambozenbavarois

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Pistachecake 1000 g ROMA
500 g boter
500 g eieren
100 g DESSERTPASTA PISTACHE
Frambozenbavarois 150-200 g AE FRAMBOOS
200-250 g water
1000 g slagroom
Frambozenspiegel 300 g FRUITFUL MIROIR NEUTRAAL
700 g PALETTA SPRAY NEUTRAAL
200 g Diepvriespuree framboos
Gekleurde makarons 1000 g MACARONMIX
180 g water
20 g kleurstof (op waterbasis)

Bereiding

    Pistachecake

    Alle ingrediënten mengen tot een glad cakebeslag.

    Een kader 60/40 met hoge rand vullen met het cakebeslag.

    Op het cakebeslag banden FRUITFUL FRAMBOOS aanbrengen.

    Afbakken op 180 °C gedurende 35 minuten.

      

    Frambozenbavarois

    Het AE FRAMBOOS poeder oplossen in het water.

    Vervolgens de voor 3/4de opgeklopte slagroom ondermengen.

      

    Frambozenspiegel

    ALDIA MIROIR NEUTRAAL, PALETTA SPRAY NEUTRAAL en de diepvriespuree framboos verwarmen tot 40 °C.

    Deze spiegel kan steeds opnieuw opgewarmd worden.

      

    Gekleurde makarons

    Voor gekleurde makarons de hoeveelheid water verminderen met de hoeveelheid kleurstof (op waterbasis).

    Alle ingrediënten gedurende 5 minuten mengen in tweede versnelling.
    ± 120 makarons van 10 g beslag spuiten op een siliconenmatje.
    Dit ongeveer een uur laten drogen.
    Afbakken met dampsleutel open gedurende ± 25 minuten op 150 °C (vloeroven) of 140 °C (rotatieoven).

      

    Opbouw

    Op de afgekoelde pistache cake de frambozenbavarois aanbrengen en gladstrijken.

    Gedurende 30 minuten laten opstijven in de koelkast, daarna invriezen.

    De frambozenspiegel aanbrengen en verdelen in de gewenste porties.

    Afwerken met gekleurde makarons, verse frambozen en geroosterde pistachenoten.

Pistachecake met frambozenbavarois