Recepten
Pistache mousseline taart met makarons

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Makaronbodem 1000 g MACARONMIX
200 g water
10 g olijfgroen poederkleurstof
Hazelnoot krokant 350 g NUGOTIN
150 g melkchocolade
300 g pâte feuilletine
Boterroom 1000 g BIANKA SOFT
1000 g boter
500 g gepasteuriseerde eieren
Banketbakkersroom 1000 g water
400 g RAP'E
150 g zachte boter
1 st. vanillestok
Pistache mousseline crème 1000 g boterrroom
400 g banketbakkersroom
100 g DESSERTPASTA PISTACHE-AMANDEL
Pistachespiegel 400 g FONDANT
90 g DESSERTPASTA PISTACHE-AMANDEL
440 g witte chocolade
200 g slagroom

Bereiding

    Makaronbodem
    De ingrediënten gedurende 5 minuten mengen in tweede versnelling.
    Cirkels spuiten op bakpapier of siliconenmatten van 21 cm Ø.
    Afbakken op 140 °C gedurende 18 to 20 min. Met dampsleutel open.


    Hazelnoot krokant
    Alle ingrediënten mengen en de massa verdelen over een cirkel van 18 cm Ø (dun).
    Laten opstijven in de koelkast.


    Boterroom
    BIANKA SOFT vermengen met de boter, hieraan de gepasteuriseerde eieren toevoegen.


    Banketbakkersroom
    Alle ingrediënten vermengen en deze opkloppen tot een gladde massa.


    Pistache mousseline crème
    De ingrediënten goed mengen.


    Pistachespiegel
    De slagroom opwarmen tot het kookpunt en op de witte chocolade gieten.
    DESSERTPASTA PISTACHE/AMANDEL en FONDANT onder de chocoladeroom massa mengen.
    Deze ganache kan onmiddellijk gebruikt worden of na afkoeling terug opgewarmd worden tot ± 38 °C om gebak te overgieten.


    Opbouw

    Neem een cirkel van 21 cm Ø en bekleed deze met een plastiek bandje.
    Plaats onderin een gebakken makaron, daarop een laagje pistache mousseline crème, gevolgd door een plakje hazelnoot krokant en nogmaals een dun laagje pistache mousseline crème.
    Herhaal deze opbouw tot de ring volledig gevuld is.
    Laat opstijven en ontvorm alvorens te overgieten met de pistachespiegel. Werk af met makarons en chocoladedecor.

Pistache mousseline taart met makarons