Recepten
Pistaccio Cake Donut

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Cake Donuts 1000 g DOUBLE CHOC CAKE
200 g Heelei
200 g Water
Ganache montée wit 270 g Room (1)
90 g Melk
60 g Glucose
360 g Witte chocolade
60 g AE Neutraal
640 g Room (2)

Bereiding

Recept voor ± 30 donuts

Cake donuts

Meng alle ingrediënten gedurende 5 min in eerste versnelling tot een homogene massa. Spuit ± 45 g cakebeslag in de

gesmeerde donutvorm. Bak gedurende ± 22 min op 180 °C.

Ganache montée

Kook de room (1), melk en glucose, stort dit op de chocolade en meng homogeen. Los AE NEUTRAAL op in de massa, voeg de room (2) koud toe en homogeniseer.

Zet minstens 12u in de koeling. Klop met middelmatige snelheid op tot gewenste stevigheid.

Afwerking

Meng gesmolten SCHOKOBELLA WIT met 10% gehakte pistachenoten en haal hier de cakedonuts door.

Werk af met een opgeklopte ganache montée, gebroken pistachenoten en chocoladedecor.

Pistaccio Cake Donut