Recepten Recepten

Onder één hoedje

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Chocoladecroute 1000 g CROUTEXPRESS
100 g eieren
150 g water
100 g ARABESQUE COCOA
Chocoladecake 1000 g DOUBLE CHOC CAKE
200 g eieren
200 g water
Overgietganache 500 g donkere chocolade
500 g SCHOKOBELLA
400 g slagroom
200-250 g melk
200 g glucose
Gekleurde makarons 1000 g MACARONMIX
210 g water
50 g ARABESQUE COCOA
FRUITFUL RASPBERRY
SCHOKOBELLA RUBY

Bereiding

Chocoladecroute

Alle ingrediënten mengen tot een glad en homogeen deeg. Dit deeg kan onmiddellijk verwerkt worden. Het deeg uitrollen op 2,5 cm en met een gekartelde uitsteker cirkels uitsteken. Afbakken op 180 °C gedurende 12 minuten.

Chocoladecake

Alle ingrediënten mengen in eerste versnelling tot een gladde en homogene massa (± 5 minuten). Een bakplaat 60/40 met hoge rand vullen en afbakken op 180 °C gedurende 25 minuten. Laten afkoelen en cirkels uitsteken met behulp van een uitsteker.

Overgietganache

Melk, slagroom en glucose koken. De gehakte chocolade en de SCHOKOBELLA in de klopmachine doen. Hierop 1/3de van de kokende massa gieten en mengen in eerste versnelling. Vervolgens zeer geleidelijk de overige vloeistof toevoegen en traag mengen tot een gladde en homogene ganache.
Gebruik: opwarmen tot de gewenste dikte (max.: 40 °C).

Deze ganache is uitermate geschikt om diepgevroren gebak te overgieten en kan ook in de diepvriezer bewaard worden.

Gekleurde makarons

Alle ingrediënten mengen in tweede versnelling gedurende 5 minuten. Grote makarons spuiten van ± 4 cm diameter. Ongeveer een uur laten drogen. Afbakken op 150 °C (vloeroven) of 140 °C (rotatieoven) gedurende ± 25 minuten.

Opbouw

Een cirkel chocoladecake overgieten met de ganache en op een cirkel chocolade croute plaatsen. Vervolgens een laagje FRUITFUL RASPBERRY aanbrengen. Afwerken met SCHOKOBELLA RUBY (opgeklopt) en hierop de chocolade makaron plaatsen. Voor een fluweel effect de makaron even in de diepvries plaatsen en afspuiten met spuitchocolade.

Onder één hoedje