Recepten
Muesli twist abrikoos

Recept

Gewicht / Volume Eenheid Product
1500 g PANOMIX LUXE
1500 g bloem
150 g gist
1200 g water
1200 g MUESLI MELANGE

Bereiding

    Alle ingrediënten, behalve MUESLI MELANGE, kneden tot een glad en homogeen deeg.

    Na de kneding MUESLI MELANGE ondermengen.

    Het deeg 20 minuten laten rusten.

    Uitrollen op stand 7 van de uitroltafel, breedte: 40 cm.

    Vervolgens 20 minuten in de diepvries plaatsen.

    2/3de van het deegstuk bestrijken met BAKCONFITUUR ABRIKOOS en in drie vouwen.

    Repen snijden van 3 cm breed.

    Na het snijden het deeg twisten en in cakebakjes leggen (2 stuks per vorm).

    60 minuten laten narijzen.

    Doreren en in het midden BAKCONFITUUR ABRIKOOS spuiten.

    Bestrooien met GESCHAAFDE AMANDELEN HOB.

    Bakken op 190 °C gedurende 35 à 40 minuten.

    Na het bakken abricoteren.

Meer informatie

Tips

 

De bakconfituur kan op smaak worden gebracht met een toets van citrus:

525 g BAKCONFITUUR ABRIKOOS + 75 g FRUITFUL CITROEN CREME.

 

De geschaafde amandelen kunnen worden vervangen door bakpralin:

300 g GESCHAAFDE AMANDELEN HOB + 100 g suiker + 1 eiwit.

 

Muesli twist abrikoos