Recepten
Mojito Tartelette

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Croutedeeg 1000 g CROUTEXPRESS
50 g water (koud)
100 g eieren
Mojito crème 750 g FRUITFUL LEMON CREAM
225 g DIP MOJITO
30 g rum 50%
4 g muntblaadjes
Rouladebiscuit 1000 g BISCAMIX
1000 g eieren
Trempeersiroop 43 g water
32 g suiker
20 g FRUITFUL LEMON CREAM
5 g rum 50%

Bereiding

    Croutedeeg

    Alle ingrediënten mengen tot een glad en homogeen deeg. Dit deeg kan onmiddellijk verwerkt worden. Het deeg uitrollen, uitsteken en afbakken op 190 °C gedurende 10 minuten.

    Mojito crème

    FRUITFUL LEMON CREAM met de muntblaadjes mixen met een staafmixer. DIP MOJITO verwarmen, de citroen/muntmassa toevoegen en mengen. Als laatste de rum onderroeren.

    Rouladebiscuit

    Alle ingrediënten opkloppen in hoge versnelling gedurende ± 8 minuten. Het beslag verdelen over 3 bakplaten 40/60 bekleed met bakpapier. Bakken op 230 °C gedurende ± 7 minuten.

    Trempeer

    Het water met de suiker koken. De FRUITFUL LEMON CREAM citroencrème onderroeren en vervolgens de rum toevoegen.

    Opbouw

    De tartelettes instrijken met DIP MOJITO. Vervolgens de Mojito crème verdelen over de tartelettes. Bedekken met een laagje rouladebiscuit en sauceren met trempeersiroop. Hierop een dun laagje DIP MOJITO gieten. Een spiraal meringue spuiten en afschroeien. Decoreren met limoen, muntblaadjes en dopjes citroencrème FRUITFUL LEMON CREAM.

    Uitkomst: 50 stuks.

Mojito Tartelette