Recepten
Moederdaghart met matcha, framboos en aardbei

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Biscuitgebak met matcha 1000 g Biscamix
1000 g Eieren
60 g Matcha (groene thee poeder)
Frambozen-aardbei bavarois 120 g Alaska Express Framboos
80 g Alaska Express Aardbei
250 g Water
1000 g Slagroom (voor 3/4de opgeklopt)
Bretonse zandkoekjes met kanomix 2000 g Kanomix
750 g Boter
100 g Eieren
50 g Water
80 g Citroenzeste
10 g Zout

Bereiding

    Biscuitgebak met matcha

    Mix alle ingrediënten voor 8 minuten op een hoge snelheid. Verdeel het deeg egaal over 3 bakplaten (40/60) bekleed met vetvrij papier. Bak ongeveer 7 minuten op 230 graden.


    Frambozen-aardbei bavarois

    Los de Alaska Express Framboos en Alaska Express aardbei op in water en meng er dan de slagroom onder.


    Bretonse zandkoekjes met kanomix

    Meng alle grondstoffen tot een homogene massa. Zo koud mogelijk verwerken. Rol het deeg uit tot 3,5 mm dik in een vorm naar keuze. Bak het deeg in ringen en verwijder de vorm na het bakken.


    Structuur

    Neem een siliconen hartvorm van SILKOMART en vul deze voor de helft met de bavarois. Doe er wat bevroren frambozen in. Leg er een laagje biscuit op en vul het met de bavarois. Doe er opnieuw wat bevroren frambozen in en eindig met een laagje biscuit zodat de vorm mooi gevuld is. Vries de bavarois in. Verwijder de vorm wanneer de bavarois bevroren is en bestrijk hem met FARCITURA PLUS RASPBERRY. Plaats de taart op een hartvormige bodem van Bretonse zandkoek bedekt met pistachekruimels. Werk af zoals je wenst.

    Geniet ervan!

Moederdaghart met matcha, framboos en aardbei