![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.be/nl/recepten/@@images/image-1280-dba308b564b8ce132d6be94732d94d12.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.be/nl/recepten/@@images/image-768-10e44a65dccdfac3b269589bff8aa006.jpeg)
Met de Franse slag
Met de Franse slag
Staycation - BELGIË
Recept
Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|
5000 | g | bloem |
75 | g | gist |
85 | g | zout |
500 | g | AMORE MELANGE |
50 | g | AROMALT EXTRA |
3500-3750 | g | water |
Bereiding
Kneding: de kneding starten met ongeveer 65 % van het water. Vervolgens het resterende water geleidelijk toevoegen en verder afkneden tot een soepel en glad deeg.
Deegtemperatuur: 23 °C.
Rusttijd: 30 minuten.
Afwegen: 350 g en kort licht aanpunten (niet ontgassen).
Rusttijd: 40 minuten.
Vormgeving: de deegstukjes lang maken tot een lengte van ongeveer 50 cm, niet ontgassen. Tussen deegkleedjes leggen met slot naar boven en laten narijzen onder plastic.
Narijs: 75 minuten.
De stokbroden op tapijten of platen schikken. Lichtjes met roggebloem bestuiven en hierop het sjabloon aanbrengen met ARABESQUE COCOA. De stokbroden 5 maal insnijden.
Bakken: op 240 °C gedurende 20 minuten met weinig stoom.
![Met de Franse slag](https://www.zeelandia.be/nl/recepten/met-de-franse-slag/@@images/image-400-44178cb137d5567574c09dbddfa39060.jpeg)