Recepten
Met de Franse slag 

Staycation - BELGIË

Recept

Gewicht / Volume Eenheid Product
5000 g bloem
75 g gist
85 g zout
500 g AMORE MELANGE
50 g AROMALT EXTRA
3500-3750 g water

Bereiding

    Kneding: de kneding starten met ongeveer 65 % van het water. Vervolgens het resterende water geleidelijk toevoegen en verder afkneden tot een soepel en glad deeg.
    Deegtemperatuur: 23 °C.
    Rusttijd: 30 minuten.
    Afwegen: 350 g en kort licht aanpunten (niet ontgassen).
    Rusttijd: 40 minuten.
    Vormgeving: de deegstukjes lang maken tot een lengte van ongeveer 50 cm, niet ontgassen. Tussen deegkleedjes leggen met slot naar boven en laten narijzen onder plastic.
    Narijs: 75 minuten.
    De stokbroden op tapijten of platen schikken. Lichtjes met roggebloem bestuiven en hierop het sjabloon aanbrengen met ARABESQUE COCOA. De stokbroden 5 maal insnijden.
    Bakken: op 240 °C gedurende 20 minuten met weinig stoom.

Met de Franse slag