Recepten
Mediterraanse crackers

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
750 g 25% bloem
1500 g 50% volkorenmeel
100 g 25% PANOPLUS (MAÏS, SUNFLOWER, KORNPLUS, DARK, DOUBLE DARK)
150 g 5% MARGARINE CAKE/BRIOCHE
30 g 1% NORDIX
1440 g 48% water
150 g 5% eieren
51 g 1,7% zout
90 g 3% gist
Vulling 360 g 12% zwarte olijven
450 g 15% zongedroogde tomaten (in stukjes gesneden)

Bereiding

    Kneding: van alle grondstoffen een soepel en homogeen deeg draaien. Bij voorkeur een langere kneding in eerste versnelling. Na de kneding de vulling ondermengen.

    Deegtemperatuur: 25 °C.

    Afwegen: 1150 g voor een bakplaat 60x40. De deegstukken lichtjes lang steken.

    Rusttijd: 20 minuten.

    Vormgeving: het deeg uitrollen op stand 2,5 van de uitroltafel. Een bakplaat 60x40 (met siliconenmat of bakpapier) bekleden met het deeg. Het deeg prikken en verdelen in 12 cm x 6 cm.

    Eventueel bevochtigen met water en decoratie aanbrengen.

    Narijs: 10 minuten.

    Bakken op 190 °C, aflopend naar 160 °C, gedurende 40 minuten waarvan de laatste 5 minuten met open dampsleutel.

    Uitkomst: 3 platen van 60x40.

Mediterraanse crackers