Recepten
Marmercake new style

CAKE VAN DE MAAND | november

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Marmercake 2000 g MAESTRO CAKE
1000 g boter of margarine
1000 g eieren
300 g gesmolten melkchocolade
Vulganache 600 g slagroom
550 g donkere chocolade
150 g glucose
200 g boter

Bereiding

    Marmercake
    Alle ingrediënten (behalve de gesmolten melkchocolade) op kamertemperatuur mengen en kloppen in 1ste versnelling met de vlindergarde gedurende 4 tot 6 minuten.
    Soortelijkgewicht: 850 g/l.
    De gesmolten melkchocolade door 1/3de van het beslag mengen.
    De vormen beurtelings vullen met beide cakebeslagen.
    Oventemperatuur: 180°C (vloeroven), 165 °C (rotatieoven).
    Baktijd: 45 minuten voor cake van 400 g.


    Vulganache

    De slagroom en de glucose samen aan de kook brengen. De gehakte chocolade in de klopper-mengelaar doen, hierop één derde van de room gieten en mengen in 1ste versnelling. De rest van de room geleidelijk toevoegen (voorkom dat de ganache warmer wordt dan 50 °C).
    Wanneer de temperatuur gedaald is tot 40 °C, de boter toevoegen.
    Vermijd dat de ganache opnieuw moet worden verwarmd.


    Opbouw
    Donkere truffelkogels vullen met de ganache en even laten opstijven in de koelkast.
    Deze vervolgens met wat glucose op de afgebakken marmercake kleven en invriezen.
    Afwerken met spuitchocolade en decoreren met makarons en chocolade decoratie.

Marmercake new style