Recepten Recepten

Maïs BBQ-brood

Recept

Gewicht / Volume Eenheid Product
2250 g bloem
750 g PANOPLUS MAÏS
60 g gist
51 g zout
60 g MAESTRO CREME BROOD
1600 g water

Bereiding

Kneding: van alle grondstoffen een soepel en homogeen kneden, bij voorkeur een langere kneding in eerste versnelling.

Deegtemperatuur: 25 °C.

Afwegen: 530 g.

Opbollen en 35 minuten laten rusten.

Vormgeving: de deegstukken uitrollen op stand 8 van de uitroltafel. Op platen of tapijten schikken en prikken. Lichtjes bevochtigen en decoratie aanbrengen.

Narijs: 60 minuten.

Volledig indrukken met de Olife steker.

Bakken: op 230 °C gedurende 25 minuten; op 210 °C gedurende 25 minuten (voorgebakken).

 

Tips voor de vulling

2500 g deeg + 680 g vulling ( olijven, zongedroogde tomaten, paprika’s,…).

 

Tips voor de decoratie

  • MAÏSPARELS
  • MAÏSDECOR
  • Kaas/maïs-mengeling: 200 g gemalen kaas, 200 g MAISDECOR, 10 g gedroogde peterselie, 100 g sesamzaad.

 

Tips voor de afwerking

Rode pesto, zongedroogde tomaten, olijven, kruidenboter, enz.

 

Uitkomst

9 broden

Maïs BBQ-brood