Recepten
Le Rustique 

Staycation - FRANKRIJK

Recept

Gewicht / Volume Eenheid Product
5000 g bloem
1000 g BLEND-IT DARK
200 g AMORE RUSTIQUE
3500-3750 g water
85 g zout
150 g honing
1500 g geroosterde hazelnoten
3000 g gedroogde gehakte abrikozen
75 g gist

Bereiding

    Van alle grondstoffen (met uitzondering van de noten en de vruchten) een mooi homogeen deeg kneden.
    De noten en vruchten op het laatste er ondermengen.
    Deegtemperatuur: 24 °C.
    Wanneer het deeg afgekneed is, bewaren in een met bloem bestrooide bak gedurende 60 minuten op kamertemperatuur.
    Na 60 minuten het deeg een doorslag geven zonder het te ontgassen.
    Rusttijd: opnieuw 60 minuten.
    Daarna het deeg uit de bak halen en op een werktafel plaatsen.
    Het deeg rustig uitrekken zonder te ontgassen.
    Verdelen in de gewenste vorm (broodjes, ciabatta's, pavé's,...)
    Nu kan de kaas toegevoegd worden indien gewenst (bij voorkeur half harde kazen zoals
    roquefort, gorgonzola, enz.).
    De ciabatta's, pavés verdelen over inschiettapijten.

    Narijs: 15-30 minuten.
    Bakken: op 240 °C dalend naar 220 °C, met veel onderwarmte.
    Baktijd: 20 - 35 minuten, afhankelijk van de grootte.

Le Rustique