Recepten
Karamel chocoladegebak

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Karamelcake 15000 g FANTASY CARAMEL CAKE
3750 g eieren
3750 g water
3750 g MUFFINOLIE*
*In verband met het soortelijk gewicht MUFFINOLIE altijd wegen.
Crème Matadi (melkchocolade) 200 g RAP E
400 g water (60°C)
400 g melkchocolade
1000 g slagroom

Bereiding

    Karamelcake
    Alle ingrediënten mengen in 1ste versnelling gedurende 5 minuten. Een bakplaat (hoogte 2 cm) met bakpapier bekleden en vullen met ± 1500 g cakebeslag. Het beslag egaal verdelen en bestrooien met amandelbrokjes.
    Bakken op 185 °C (vloeroven) of op 160 °C (rotatieoven) gedurende 45-50 minuten met gesloten dampsleutel.


    Crème Matadi (melkchocolade)
    RAP E mengen met het warme water.
    De melkchocolade smelten (40 °C) en ondermengen. Vervolgens de voor 2/3de opgeklopte slagroom ondermengen.


    Opbouw
    Een plak karamelcake in een kader 60/40 plaatsen. Hierop een laag crème Matadi spuiten en bedekken met een tweede plak karamelcake. Laten opstijven in de koelkast gedurende 2 uur. In de gewenste porties
    snijden en afwerken met crème Matadi, snijdsel van het kadergebak, makarons en chocolade decoratie.

Karamel chocoladegebak