Recepten
Fruitige gâteau basque met hazelnoot

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Gâteau basque deeg 750 g SUPER BISCA
20 g bakpoeder
100 g eieren
50 g eierdooiers
650 g suiker
10 g KOVANIL
2 g fleur de sel
375 g boter
45 g rum
45 g alcohol 98°
Fruitmengeling 800 g FRUITFUL DONKERE KRIEK
400 g FRUITFUL ABRIKOOS
Banketbakkersroom 400 g RAP
1000 g water (koud)
120 g NOISIKREM

Bereiding

    Gâteau basque deeg

    De eieren, eierdooiers, KOVANIL, fleur de sel en suiker samen schuimig opkloppen. Vervolgens SUPER BISCA en het bakpoeder gezeefd toevoegen.

    Apart de gecremeerde boter vermengen met de beide alcoholen en vervolgens aan de massa toevoegen.
    Afsluiten onder folie en koel bewaren.


    Fruitmengeling

    Beide fruitvullingen mengen tot een homogene massa.


    Banketbakkersroom

    Alle ingrediënten intensief mengen tot een gladde homogene crème.
    De crème kan voor het gebruik herklopt worden.


    Opbouw

    Het deeg uitrollen op 3 mm en vormen fonceren.

    Met behulp van een spuitzak een spiraal banketbakkersroom dresseren, gevolgd door een laag fruitmengeling. Vervolgens sluiten met een tweede laag deeg.
    Doreren (2x) en inkrassen met een vork.
    Bakken op 160 °C gedurende 60 minuten.

     


    Benodigdheden voor 1 taart:
    Deeg: 385 g

    Fruitmengeling: 200 g

    Banketbakkersroom: 250 g

Fruitige gâteau basque