Recepten
Friands met abrikoos

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Croutedeeg 1000 g CROUTEXPRESS
100 g eieren
50 g water (koud)
Friands 900 g AMANDELPAN
500 g eiwit
400 g boter (gesmolten)
400 g MAESTRO CAKE
Amandelstreusel 400 g BROYAGE 100% SPECIAAL
400 g boter
800 g MAESTRO CAKE
4 g zout
1 st vanillestok (zaadjes)

Bereiding

Croutedeeg

Alle ingrediënten kneden tot een glad en homogeen deeg.


Friands

Het eiwit mengen onder de AMANDELPAN.

Vervolgens MAESTRO CAKE ondermengen en als laatste de gesmolten boter toevoegen.


Amandelstreusel

Alle grondstoffen samen mengen tot een brokkelig deeg. Laten opstijven in de diepvries. Daarna door een grove zift duwen.


Opbouw

Het croutedeeg uitrollen en een ring fonceren.

Op de bodem een laagje BAKCONFITUUR ABRIKOOS aanbrengen.

Hierop het friandbeslag spuiten en de amandelstreusel opstrooien.

Afbakken op 190 °C gedurende 28 minuten.

Na het afkoelen een laagje gele room aanbrengen en decoreren met verse abrikozenmakarons gevuld met BAKCONFITUUR ABRIKOOS en bloemsuiker.

Friands met abrikoos