Paastulband
Paastulband
Recept
| Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
|---|---|---|---|
| Gistdeeg | 1000 | g | bloem |
| 1000 | g | PANOMIX LUXE | |
| 720 | g | water | |
| 100 | g | gist | |
| 200 | g | MARGARINE CAKE/BRIOCHE | |
| Vulling | 500 | g | chocolade drops |
| Roommassa | 415 | g | room |
| 140 | g | suiker | |
| 70 | g | boter |
Bereiding
Gistdeeg
Kneding: een soepel en homogeen deeg kneden; bij voorkeur een langere kneding in eerste versnelling.
Na de kneding de vulling toevoegen.
Deegtemperatuur: 25 °C.
Roommassa
De room samen met de suiker tot bijna aan het kookpunt brengen en nadien de in stukjes gesneden boter onderroeren. Laten afkoelen.
Werkwijze
Deegstukken afwegen: 900 g.
Rusttijd: 15 minuten.
Vormgeving: het deegstuk platdrukken, verdelen en opbollen. Tulbandvormen
met CARLEX SPRAY invetten. Afhankelijk van de grootte van de vormen 8 à 9 deegstukjes inleggen.
Hierover de roommassa gieten (70 g).
Narijs: 60 minuten.
Bakken: op 190 °C gedurende 35 minuten.
Eventueel afwerken met bloemsuiker en ALDIA ORANGE CREME.