Recepten
Paastulband

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Gistdeeg 1000 g bloem
1000 g PANOMIX LUXE
720 g water
100 g gist
200 g MARGARINE CAKE/BRIOCHE
Vulling 500 g chocolade drops
Roommassa 415 g room
140 g suiker
70 g boter

Bereiding

    Gistdeeg

    Kneding: een soepel en homogeen deeg kneden; bij voorkeur een langere kneding in eerste versnelling.
    Na de kneding de vulling toevoegen.
    Deegtemperatuur: 25 °C.

      

    Roommassa
    De room samen met de suiker tot bijna aan het kookpunt brengen en nadien de in stukjes gesneden boter onderroeren. Laten afkoelen.

      

    Werkwijze
    Deegstukken afwegen: 900 g.
    Rusttijd: 15 minuten.
    Vormgeving: het deegstuk platdrukken, verdelen en opbollen. Tulbandvormen
    met CARLEX SPRAY invetten. Afhankelijk van de grootte van de vormen 8 à 9 deegstukjes inleggen.

    Hierover de roommassa gieten (70 g).
    Narijs: 60 minuten.
    Bakken: op 190 °C gedurende 35 minuten.
    Eventueel afwerken met bloemsuiker en ALDIA ORANGE CREME.

Paastulband