Recepten
Advocaattulband

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Vanille cakebeslag 1500 g ROMA CAKE
750 g eieren
750 g margarine of boter
Chocolade cakebeslag 700 g DOUBLE CHOC CAKE
150 g water
150 g eieren
Vulling 600 g advocaat 14%
100 g RAP

Bereiding

    Vanille cakebeslag

    Boter of margarine goed zachtmaken.
    Vervolgens alle grondstoffen ± 3 min. kloppen in 2de versnelling (afhankelijk van de machine).

      

    Chocolade cakebeslag

    Alle grondstoffen samen mengen tot een glad en homogeen beslag.

      

    Vulling

    Alle ingrediënten zo kort mogelijk gladdraaien.

      

    Opbouw

    Tulbandvormen besmeren met CARLEX 900. Per vorm, 400 à 450 g
    ROMA cakebeslag afvullen. Bodem en zijwanden met dit beslag bespuiten, zodat zich een holte vormt om het DOUBLE CHOC cakebeslag in aan te brengen. Vervolgens hierin een cirkel advocaat spuiten. Tot slot bovenop een dunne laag DOUBLE CHOC cakebeslag aanbrengen en verder afsluiten met
    ROMA cakebeslag. Afbakken op 180°C gedurende ± 55 min.
    Tulbanden laten afkoelen en in geel gekleurde SCHOKOBELLA WIT (of geel gekleurde fondant) dompelen. Dit mag wat afdruipen. Ten slotte bestrooien met chocoladebloesem.
    Rendement: 7 advocaattulbanden van 18 cm Ø.

Advocaattulband