Recepten
Creamy Fruit heart

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Banketbakkersroom 400 g RAP’E
1000 g water
Luxedeeg 2000 g bloem
900 g water
160 g gist
540 g EXACT 27
300 g crème fraîche d’Isigny
10 g citroenrasp
Streusel 400 g ROMA
100 g bloem
200 g boter
5 g vanille

Bereiding

    Banketbakkersroom

    Alle ingrediënten intensief mengen tot een gladde en homogene crème. Indien gewenst de banketbakkersroom op smaak brengen met hazelnootpraliné, pistachepraliné, enz.

    Luxedeeg

    Alle ingrediënten kneden tot een glad en homogeen deeg. Deegtemperatuur: 24 °C.
    Het deeg uitrollen op stand 7 van de uitroltafel. Op platen leggen en even laten koelen in de diepvries (± 10 minuten). Uitsteken in een hartvorm en op bakplaten leggen, gesmeerd met CARLEX. Narijs: ± 60 minuten.

    Streusel

    Alle ingrediënten mengen tot een homogene massa en door een grove zeef drukken. Vervolgens laten opstijven in de diepvries.

    Opbouw
    De gerezen deegstukken met behulp van een spuitzak injecteren met 30 g gele room per deeghartje. Vervolgens 50 g FRUITFUL fruitvulling naar keuze of een mengeling van verschillende FRUITFUL fruitvullingen bovenop de hartjes aanbrengen. Doreren en als laatste bestrooien met de streusel. Afbakken op 200 °C gedurende ± 12-15 min. Afwerken naar keuze met poedersuiker of met PALETTA SPRAY ABRIKOOS en READY FONDANT.

Creamy Fruit heart