Recepten
Citroen-pistache kadergebak

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Citroencake beslag 1000 g FANTASY LEMON CAKE
350 g eieren
150 g gesmolten boter of MUFFINOLIE*
250 g water
*In verband met het soortelijk gewicht MUFFINOLIE altijd wegen.
Pistachecrème 80 g dessertpasta pistach
1000 g melk
300 g MAESTRO CP
Kruimeldeeg 800 g QUATTRO, ROMA of MAESTRO CAKE
400 g boter
400 g BROYAGE 100% SPECIAAL
50 g pistachenoten
4 g zout

Bereiding

    Citroencake beslag

    Alle ingrediënten mengen in eerste versnelling gedurende 5 minuten.


    Pistachecrème

    De melk aan de kook brengen. MAESTRO CP toevoegen en afroeren tot een gladde crème.

    Laten afkoelen, de dessertpasta pistache toevoegen en mengen tot een gladde crème.


    Kruimeldeeg

    Alle grondstoffen samen mengen tot een brokkelig deeg.

    Laten opstijven in de diepvries.

    Bakken op 180 °C gedurende 18 à 20 minuten. Verkruimelen om te gebruiken als decoratie.


    Opbouw

    Een bakplaat 60 x 20 cm vullen met het citroencake beslag; het beslag gladstrijken.

    Hierop de pistachecrème spuiten (in raster).

    Bakken op 185 °C (vloeroven) of 160 °C (rotatieoven) gedurende 55 minuten.

    Na het bakken afglanzen met PALETTA SPRAY NEUTRAAL en afwerken met kruimeldeeg (400 g per plaat).  Na het afkoelen decoreren met Raftisnow.


    Uitkomst: 45 stuks (3,8 x 9 cm).

Citroen-pistache kadergebak