Recepten
Chocolade-peren gebak

CAKE VAN DE MAAND | december

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Chocoladecake 1000 g MAESTRO CAKE
500 g boter
500 g eieren
100 g bakvaste druppels
Chocoladebavarois 700 g donkere chocolade
1000 g melk
180 g NOISIKREM
400 g AE NEUTRAAL
2000 g slagroom

Bereiding

    Chocoladecake

    Boter of margarine goed zacht maken. Vervolgens alle ingrediënten kloppen in 2de versnelling gedurende ± 3 minuten (afhankelijk van de machine).


    Chocoladebavarois

    De melk aan de kook brengen en deze vervolgens op de chocolade, AE NEUTRAAL en NOISIKREM gieten. Tenslotte de voor 2/3de geklopte slagroom ondermengen.


    Opbouw

    Het chocoladecakebeslag op een bakplaat 60/40 met hoge rand storten. Hierop een laag FRUITFUL PEER spuiten en bakken op 180 °C gedurende 40 minuten.
    Na afkoeling de cake in een kader 60/40 plaatsen en 2 uur invriezen. Vervolgens een laag chocoladebavarois aanbrengen en opnieuw invriezen.
    Afwerken met FRUITFUL PEER, hazelnoten, makarons en een plakje decoratiechocolade.

Chocolade-peren gebak