Recepten Recepten

Caromel Cake Donut

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Cake Donuts 1000 g MAESTRO CAKE
1000 g Heelei
500 g Boter (gesmolten)
200 g Karamelblokjes
Glaçage 500 g PALETTA SPRAY NEUTRAAL
1000 g ALDIA MIROIR NEUTRAAL
Ganache montée fondant 170 g Room (1)
90 g Melk
60 g Glucose
270 g Fondant chocolade
60 g AE NEUTRAAL
640 g Room (2)

Bereiding

Recept voor ± 48 donuts

Cake donuts

Meng alle ingrediënten gedurende 4 min in eerste versnelling tot een homogene massa.

Spuit ± 45 g cakebeslag in elke gesmeerde donutvorm.

Bak gedurende ± 20 min op 180 °C.

Glaçage

Verwarm PALETTA SPRAY NEUTRAAL tot 85 °C, meng met ALDIA MIROIR NEUTRAAL en roer homogeen. Gebruik op 35 °C – 40 °C.

Ganache montée

Kook de room (1), melk en glucose, stort dit op de chocolade en meng homogeen.

Los AE NEUTRAAL op in de massa, voeg de room (2) koud toe en homogeniseer.

Zet minstens 12u in de koeling. Klop met middelmatige snelheid op tot gewenste stevigheid.

Afwerking

Dip de cakedonuts in de glaçage, werk af met de opgeklopte ganache montée en chocoladedecor.

Caromel Cake Donut