Recepten

Brood met groene groenten 

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Receptuur 1 poolish 300 g AMORE MELANGE
300 g Water
Receptuur 2 deeg 3000 g Bloem
2100 g Water
150 g Parmezaanse kaas
51 g Zout
50 g Gist
9 g Tijm
9 g Rozemarijn
600 g Poolish (receptuur 1)
Vulling 750 g Gemengde groenten (vers)

Bereiding

    Receptuur 1   poolish

    AMORE MELANGE mengen met het water tot een glad mengsel (±3 minuten).

    Dit mengsel in een afgedekte kom op kamertemperatuur laten fermenteren gedurende minimaal 8 tot maximaal 24 uur.


    Receptuur 2   deeg

    De kneding starten met ±1400 g water, vervolgens het resterende water geleidelijk toevoegen en afkneden tot een homogeen deeg.

    Na de kneding de vulling ondermengen.

    Deegtemperatuur: 25 °C.

    Rusttijd: in een plastic bak gedurende 90 minuten.


    Decoratie

    Amandelstukjes                               

    Roggebloem


    Werkwijze

    Het werkblad royaal bestrooien met roggebloem en het deeg uitstorten.

    Het deeg bestrooien met amandelstukjes en roggebloem.

    Het deeg met een deegsteker verdelen (grootte naar keuze) en op platen of tapijten schikken.

    Narijs: 50 minuten.

    Bakken met stoom op 240 °C gedurende 25 minuten.

    Uitkomst: 15 broden van 445 g.

Brood met groene groenten