Recepten Recepten

BBQ-brood met kruidige tijgerpap

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Poolish 500 g AMORE MELANGE
500 g Water
Deeg 4500 g Bloem
500 g Roggebloem
100 g Gist
85 g Zout
2750 g Water
1000 g Poolish met AMORE MELANGE
Tijgerpap 1000 g TIJGERMIX
1200 g Water (30 °C)
40 g Mediterraanse kruiden

Bereiding

Poolish

Meng AMORE MELANGE gedurende ± 3 min met het water tot een mooi glad mengsel. Laat dit mengsel gedurende 8 tot max. 24u in een afgedekte kom op kamertemperatuur fermenteren.

Deeg
Start de kneding met ongeveer 60% van het water. Voeg het resterende water geleidelijk toe wanneer het deeg gevormd is. Kneed verder af.
Deegtemperatuur: 26 °C
Afweeggewicht: 400 g
Bolrijs: 35 min
Maak de deegstukken lang, punt lichtjes.
Schik op platen en breng met behulp van een borstel de tijgerpap aan.
Narijs: 60 min
Bakken: duw net voor het inovenen met behulp van een deegsteker de broden één of tweemaal in.
Bakken: 230 °C gedurende 32 min.

Tijgerpap

Meng alle grondstoffen tot een homogene pap. Laat 30 min rusten en roer door voor gebruik.

Afwerking

Werk de broden af met kruidenboter, olijven, zongedroogde tomaten,…

BBQ-brood met kruidige tijgerpap