Recepten
Banaan-karamel hazelnootgebak

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Karamelcake 15000 g FANTASY CARAMEL CAKE
3750 g eieren
3750 g water
3750 g MUFFINOLIE*
*In verband met het soortelijk gewicht MUFFINOLIE altijd wegen.
Karamelchocolade-banaan mousse 250 g banaanpuree (Boiron)
250 g karamelchocolade
300 g melk
200 g ALASKA EXPRESS NEUTRAAL
1000 g slagroom
Hazelnoot-vanille slagroom 1000 g slagroom
80 g NOISIKREM
50 g honing
zaadjes van 1 vanillestok

Bereiding

    Karamelcake
    Alle ingrediënten mengen in 1ste versnelling gedurende 5 minuten. Een bakplaat 60/40 (hoogte 2 cm) met bakpapier bekleden en vullen met ± 1500 g cakebeslag. Bakken op 185 °C (vloeroven) of op 160 °C (rotatieoven)
    gedurende 45-50 minuten met gesloten dampsleutel.


    Karamelchocolade-banaan mousse
    De karamelchocolade samen met het AE NEUTRAAL poeder afwegen. De banaanpuree met de melk even laten opkoken. Laten afkoelen tot ± 40 °C en mengen met de karamelchocolade en het AE NEUTRAAL poeder.
    Vervolgens de half opgeklopte slagroom ondermengen.


    Hazelnoot-vanille slagroom
    De vanillezaadjes mengen met de slagroom, de NOISIKREM en de honing in een kloppermengelaar.
    In hoogste versnelling kloppen tot een gladde massa.


    Opbouw
    Een plak karamelcake in een kader 60/40 plaatsen. Hierop een laag karamelchocoladebanaan mousse spuiten en glad strijken. Laten opstijven in de koelkast gedurende 30 minuten en vervolgens invriezen. In de gewenste
    porties snijden en afwerken met hazelnootvanille slagroom, gedroogde bananen,
    karamelcakeblokjes, geroosterde hazelnoten en krokante chocolade-gezouten karamelparels.

Banaan-karamel hazelnootgebak