Nieuws

Zeelandia is klaar voor een tijdperk zonder titaniumdioxide

Recent heeft de Europese Commissie een voorstel gedaan om titaniumdioxide (E171) te verwijderen van de lijst van toegestane additieven in de EU.

Titaniumdioxide (TiO2) is een natuurlijk voorkomend oxide van titanium, afkomstig van mineralen. Het wordt gebruikt in veel goederen, zoals tandpasta en hygiëne- en farmaceutische producten. Titaniumdioxide wordt ook vaak gebruikt in de voedselindustrie als additief (E171) vanwege zijn kleur en ondoorzichtige eigenschappen. In bakkerijen wordt het bijvoorbeeld in bakkerijvullingen op waterbasis, instant custardmixen en diverse witte bedekkingen gebruikt.

In de afgelopen jaren is het gebruik van E171 in voedselproducten echter een onderwerp van discussie geworden. In de Europese Unie wordt titaniumdioxide met ingang van 1 januari 2022 verwijderd van de toegestane lijst van kleurstoffen in voedingsmiddelen en vanaf 1 juli is er een volledig verbod op het verkopen van producten met titaniumdioxide.

De afgelopen jaren heeft Zeelandia gewerkt aan het ontwikkelen van oplossingen zonder titaniumdioxide. Door onze technische oplossingen zijn we goed voorbereid en we hebben talrijke producten aangepast en ontwikkeld die vrij zijn van TiO2. We zijn in staat ruim op tijd oplossingen aan te bieden zonder dit additief om naleving van de nieuwe EU-wetgeving te garanderen.

Als u vragen heeft over dit onderwerp, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag en geven u advies over onze recepten en producten.

Over Zeelandia.

Samen met haar klanten verkent Zeelandia de bakkerswereld. Zeelandia denkt anders en vindt inventieve manieren om bakkerijsucces te creëren, klanten te inspireren met ingrediënten en betere manieren te vinden om te bakken, beheren en verkopen.

Opgericht in 1900 door de Nederlandse familie Doeleman is Zeelandia een wereldwijde speler geworden in de bedrijfstak voor bakkersingrediënten. Tegenwoordig, met meer dan 3.200 medewerkers wereldwijd, zijn we toegewijd aan het ontwikkelen van op maat gemaakte producten voor lokale smaken en behoeften in meer dan 100 landen.

Zeelandia is klaar voor een tijdperk zonder titaniumdioxide