Nieuws

Tips & kansen in tijden van corona

We leven momenteel in een bizarre tijd met veel onzekerheden. Maar we moeten zeker niet bij de pakken blijven zitten. We zien om ons heen veel bijzondere en creatieve oplossingen voorbijkomen om toch maar zoveel mogelijk 'handel' vast te houden. We delen er een paar op deze pagina en zullen deze pagina de komende tijd ook blijven aanvullen met tips en ideeën.

Inspirerende tips en acties!

Blijf plannen maken!
Ongeacht van wat er precies gaat gebeuren, is proactief zijn en nadenken over jouw plan om in te spelen op deze situatie een slimme strategische zet. Het is beter een goed plan te hebben wat je niet gebruikt, dan geen plan te hebben wanneer er eentje nodig blijkt te zijn. En plannen maken, (het op papier vastleggen) blijkt een van de beste manieren te zijn om stress en paniek te voorkomen. Jezelf voorbereiden is namelijk de beste actie die je kunt nemen in iedere situatie.

 

Horeca Comeback 0 (1).jpg

Zeelandia Belux draagt de horecasector een warm hart toe en steunt dit geweldige initiatief van Horeca Comeback. Daarom zetten ook wij onze schouders onder hashtag #HorecaComeback, zodat we binnenkort weer gezellig samen iets kunnen gaan eten en drinken! Surf naar www.horecacomeback.be en steun jouw favoriete horeca zaak! #HorecaComeback

 

Hamsteren bij de bakker  

Niet alleen supermarkten, maar ook bakkers krijgen hamsteraars over de vloer. Een vol broodschap en een volle toonbank aanbieden aan de consument, geeft hem een gerust gevoel in tijden van hamsteren. Tip! Zorg er wel voor dat je producten in de toonbank plaatst die gemakkelijk meerdere dagen bewaren, zoals drooggebak bijvoorbeeld. Combineer eventueel meerdere soorten, die je voor de helft als kadergebak in de toonbank plaatst. De andere helft snijd en verpak je op voorhand om aan de klanten mee te geven. Zo bied je je klant een uitgebreid assortiment aan in de toonbank, maar hoeft hij niet te lang te wachten op zijn heerlijk gevarieerd stukje cake.

  

Blijf in uw kot en eet pateekes!

Humor is het beste wapen in tijden van crisis. En dat heeft onze chef-patissier Lieven Boerjan maar al te goed begrepen. Onder het mottoBlijf in uw kot en eet pateekes tovert hij een lach op ieders gezicht met dit 9321352b-b20f-4812-86cf-1b95f41a5952.JPGsimpel “Stay safe” mondmaskergebakje: biscuit met slagroom en onze heerlijke Fruitful fruitvulling, afgewerkt met Zeelandia-marsepein. Of wat dacht je van een ludiek “#Blijf bij elkaar” gebakje voor koppels? Wekenlang thuis en op elkaars lip zitten, soms in combinatie met telewerken & jengelende kinderen, is niet altijd evident. De “Blijf in uw kot”-maatregel zou wel eens een ware relatietest kunnen worden. 😊

 

HET MARSEPEIN BOETSEERPAKKET 7cb3c4d2-240e-4b92-a18a-27d33df2b48b.jpeg

Idee van Bakkerij Sint-Anna uit Zottegem, in samenwerking met Zeelandia.
Zet je kids thuis aan het werk op een creatieve, speelse en educatieve manier.
Met behulp van de uitgebreide handleiding toveren ze de marsepeinen beestjes zo tot leven. Voor je begint te knutselen, zeer grondig de handen wassen.

De leukste creaties krijgen alvast een SUPERPRIJS. Succes!  #BoetseerChallenge  #BakkerijSintAnna

 

Wij gaan op 'berenjacht'berenbroodjes.jpg

Niet-essentiële verplaatsingen zijn dezer dagen uit den boze, maar een kleine wandeling of een fietstochtje in de buurt mag nog wel. Omdat datzelfde blokje om voor de allerkleinsten soms saai kan worden, werd onlangs op de sociale media een oproep gelanceerd: zet een knuffelbeer achter je raam zodat de kindjes tijdens hun wandeling op ‘berenjacht’ kunnen gaan. Het populaire prentenboek ‘Wij gaan op berenjacht’, diende als inspiratie. Waarom geen eetbare beren spotten in de etalage of toonbank van de bakker? Maak berenbroodjes in luxedeeg bijvoorbeeld en tover zo een lach op vele kindergezichtjes. 😊

  

Bakkers Van Wacht
Bakkers Vlaanderen lanceert het idee om specifiek voor de helden uit de zorgsector een “Bakkers Van Wacht” -service te starten waarbij die mensen via een eenvoudig online platform bakkerijproducten kunnen reserveren om ze nadien te kunnen ophalen bij een deelnemende bakker uit hun buurt.De bedoeling is dat er onder alle deelnemende 'bakkers van wacht’ een beurtrol wordt opgesteld waarbij die bakker in kwestie voor die 'noodgevallen’ uitzonderlijk open blijft tussen 07u00 en 22u00. Dit engagement is een unieke kans om je maatschappelijke verankering eens te meer te bevestigen. Samen zijn we van wacht voor zij die dat voor ons zijn! Dit initiatief kan uiteraard enkel slagen met jullie hulp. Contacteer Bakkers Vlaanderen indien u als bakker hieraan zou willen meewerken.

 

Maak ontbijt- en lunchmandenontbijtmand.jpg

De horeca zit op slotevenementen zijn afgelast dus veel mensen zitten 'verplicht' thuis. Maar men wil het dan thuis wel aangenaam hebben en dus wordt er net iets vaker dan normaal uitgebreid ontbeten of geluncht. Of een extra keertje iets lekkers voor bij de koffie. Volop kansen voor de bakker dus. Bied daarom ontbijtmanden aan met verse pistolets, croissants en koffiekoeken. Of wat dacht je van een heerlijke lunchmand met heerlijke belegde broodjes en een lekker gebakje als vieruurtje? Je kunt nog overwegen om dit vanaf een bepaald bedrag gratis aan huis te bezorgen (binnen een straal van X aantal kilometer?)

  

Gebruik WhatsApp voor online bestellen en bezorgen

WhatsApp_for_business.jpgHeb je geen webshop maar wil je toch dat jouw klanten online kunnen bestellen? Gebruik dan WhatsApp. Laat de klanten via WhatsApp bestellen, stuur ze een betaalverzoek via Pengo (gratis gebruiksvriendelijke app om betaalverzoeken naar uw klant te sturen). Zodra het geld binnen is, kun je bezorgen.  Laagdrempelig, gemakkelijk en snel geregeld zonder kosten. Je kunt WhatsApp for business ook inzetten om producten aan de man te brengen. Hoe? Dat lees je hier

Binnen een dag online betalingen regelen kan via mollie.com/nl

 
Winkelvloer_markering.jpg
 
Markeringen op de winkelvloer
De FOD Volksgezondheid adviseert om minimaal 1,5 m afstand te houden. Dat klinkt leuk maar dat is in de praktijk best lastig. Hoe ga je dat regelen in de winkel? Deze bakker ging daar heel creatief mee om door op de winkelvloer een markering aan te brengen zodat alle klanten minimaal 1,5 m afstand houden. 
 
Drive in (of drive in front)drive in.jpg

Heb je een bakkerswinkel met een lunchroom die momenteel niet open mag? Laat je klanten daar voorrijden met de auto of fiets, laat ze bestellen en bezorg de bestelling bij de auto. Contactloos betalen is natuurlijk heel wenselijk. Zo kun je nog wel gewoon de klanten bedienen met jullie heerlijke belegde broodjes.  

 

take away.jpgMaak van je winkel een Take Away

Laat met opvallende stoepborden zien dat de tearoom of winkel niet open is maar dat de passanten wel kunnen zien dat ze kunnen afhalen of dat de bestellingen (gratis) bezorgd worden.

 

Beperkt assortiment?

Klanten zijn volop aan het hamsteren (nog steeds). Daarom draaien veel bakkerijen op volle toeren maar veel bedrijven hebben ook te maken met kuchende werknemers die even niet in staat zijn om te werken. Beperk daarom je assortiment. Zorg dat de toppers en de margemakers volop gebakken worden en laat de niche producten even links liggen. Daar zullen alle klanten begrip voor hebben en zo hou je wel controle op de productie.

 

 

broodchallenge_400x400t.jpg#Broodchallenge

Nu alle kinderen thuis zitten en veel ouders thuis aan het werk zijn worden er naast huiswerk maken ook veel spelletjes gespeeld en geknutseld. Daag je volgers op FB uit om creatieve foto's of video's met brood op je pagina te plaatsen. Dit alles onder de hashtag #Broodchallenge. Dat kan iedereen zo kopiëren en wat zou het mooi zijn als #Broodchallenge trending wordt!

Tips & kansen in tijden van corona