Nieuws

Een nieuwe vrachtwagen met een unieke laadruimte!

Tijden veranderen, producten vernieuwen en ook vrachtwagens worden moderner en beter. Sinds kort stapte Zeelandia over op een nieuw type vrachtwagen met een unieke laadruimte: de Renault Truck T. Deze vrachtwagen werd door een internationale jury van journalisten en vakpers verkozen tot ‘Truck of the year 2015’.

Met een totaal van maar liefst 129 punten oordeelde de jury dat de Renault Trucks T in 2015 de grootste bijdrage leverde voor het goederenvervoer. Daarvoor werd er rekening gehouden met verschillende criteria: technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijkwaliteiten, brandstofbesparingen, milieuvoetafdruk en totale eigendomskosten (TCO) van het voertuig. De jury benadrukte de verschillende kwaliteiten van de Renault Trucks T. De combinatie van het lager verbruik én een hoger laadvermogen was doorslaggevend. Daarbij scoort de truck uitstekend op rij- en rustcomfort voor de bestuurders.

"De Renault Trucks T combineert de kwaliteiten van de voorgaande toonaangevende modellen van het merk met de recentste technologische innovaties uit de wereld van het industriële voertuig", vat Gianenrico Griffini (voorzitter ITOY) samen. "Het resultaat is een van de opmerkelijkste lanceringen van de laatste jaren."

“Ook bij Zeelandia zijn we erg opgetogen om te experimenteren met deze nieuwe vrachtwagen”, vertelt logistiek verantwoordelijke Peter Haesendonckx. “Door het nieuwe laadsysteem kunnen we werken in verdiepingen waardoor we nu 32 i.p.v. 17 paletten kunnen laden. Zo kunnen we net als in Zierikzee onze benchmarking optimaliseren want de capaciteit stijgt op deze manier met maar liefst 50 %, een unieke innovatie!”

Een nieuwe vrachtwagen met een unieke laadruimte!