Nieuws

Duurzame palmolie

Hoe we de uitdaging zijn aangegaan om onze leveranciers te overtuigen van de noodzaak om duurzame palmolie toe te passen


Hoe we deze uitdaging zijn aangegaan

Meer dan 99% van de palmolie die we in Europa gebruiken, is gecertificeerde duurzame palmolie (en >95% gecertificeerde fysiek gescheiden palmolie). Onze grootste uitdaging was om 18 leveranciers te overtuigen van de noodzaak om duurzame palmolie toe te passen en deze verandering te bewerkstelligen zonder verlies van functionaliteit. In totaal moesten we 81 ingrediënten converteren met 34 leveranciers, wat ons twee jaar kostte, inclusief het testen van de nieuwe ingrediënten in onze producttoepassingen.

Ontdek hoe we deze uitdaging zijn aangegaan in onze case study, ook gepubliceerd door #WWF

https://palmoilscorecard.panda.org/check-the-scores/manufacturers/zeelandia 


Onze ambitie

Ons doel is om een ​​overgang te realiseren naar de aankoop van alleen ingrediënten en/of producten die 100% gecertificeerde fysiek gescheiden ('segregated') duurzame palmolie bevatten. Dit wordt aangevuld met gecertificeerde Mass-Balance duurzame palmolie wanneer 'segregated' duurzame palmolie niet mogelijk is en afhankelijk is van lokale beschikbaarheid.

In 2021 breiden we ons werkterrein uit naar de Zeelandia-bedrijven buiten Europa. In samenwerking met de betrokken Zeelandia-werkmaatschappijen gaan we lokale conversie naar 'segregated' palmolie onderzoeken.

Ten tweede zullen we de transparantie in onze toeleveringsketen voor palmolie bevorderen en onze leveranciers aansporen om hierin een actieve rol te spelen.

Ten derde willen we een project ondersteunen dat lokale gemeenschappen en kleine boeren helpt om meer duurzame praktijken aan te nemen.


Ons geloof

Wij zijn van mening dat palmolie moet worden geproduceerd op een manier die wettelijk conform en traceerbaar is, die bossen en biodiversiteit beschermt, de uitstoot van broeikasgassen vermindert en de rechten van inheemse mensen, arbeiders en lokale gemeenschappen respecteert. Daarom nemen we proactief deel aan de Palm Oil Buyers Scorecard  en zijn we sinds 2015 lid van RSPO.

Duurzame palmolie