Nieuws

Duurzaam Zeelandia

Duurzaam Zeelandia

 

Duurzaamheid is niet nieuw voor Zeelandia en behoort tot de kernwaarden van ons bedrijf.

Als fabrikant die leeft van wat er groeit en bloeit op het land, willen we voorop lopen in duurzaamheid. De Verenigde Naties hebben zeventien doelen opgesteld voor een betere wereld, de zogenaamde Sustainable Development Goals. Voor Zeelandia Wereldwijd hebben we drie duurzaamheidsthema's gekozen die hierop aansluiten: clean energy, better for me, en zero waste. En daar werken we met z'n allen aan.

 

Zeelandia is RSPO-gecertificeerd. RSPO is een internationaal label voor duurzame palmolie. Dit certificaat betekent dat de productie van palmolie volgens bepaalde principes gebeurt: met de nodige transparantie, met respect voor de lokale wetgeving, via een geïntegreerde teelt, met aandacht voor milieu, in goede werkomstandigheden en met focus op continue verbetering. We geloven in groene energie. Zo zetten we via de zonnepanelen zonne-energie om in elektriciteit. Het afgelopen jaar hebben we dankzij een slimme routeplanning onze CO2- uitstoot aanzienlijk verminderd.

 

Sorteren is een evidentie en we experimenteren ook met milieuvriendelijke verpakkingen, zoals papieren zakken die beter recycleerbaar zijn. Bij verkoop van elk Pandabroodje wordt een bijdrage aan het World Wide Fund for Nature (WWF) gedoneerd.

Duurzaam Zeelandia