Nieuws

5 bak-tips voor een extra warme kerst

5 baktips voor een extra warme kerst

 

Familiefeesten zijn dit jaar niet aan de orde. Maar dat wil niet zeggen dat het straks minder druk wordt in de bakkerij. Integendeel: meer dan ooit willen mensen er en petit comité fijne feesten van maken en verwachten ze iets over-the-top lekkers op hun bord. Op de X-mas wishlist: brood en banket dat voor gezelligheid en troost zorgt. Aan de slag... met deze 5 tips.

 

KERSTTIP 1: PAS DE PORTIES AAN

Omdat we in beperkte kring kerst en nieuw vieren, heeft het dit jaar weinig zin om enorme verrassingsbroden, taarten of kerstbuches voor 12 personen of meer te voorzien. Zet dit jaar in op feestelijke lekkernijen, afgestemd op bubbles van 2, 3 of 4. 

Check hier ons recept voor een overheerlijke kerstbuche.

 

KERSTTIP 2: SERVEER TROOSTGEBAK

Het warmste geschenk komt uit de bakkersoven en liefde gaat recht door de maag. Wat dacht je van taarten of koekjes met een persoonlijke boodschap zoals: “opa is mijn superheld”, “houd moed, dit komt weer goed” of “een extra dikke knuffel voor jou”? Ook humor doet wonderen. Zo kan je bijvoorbeeld marsepeinen mondmaskers maken.

 

KERSTTIP 3: OVER-THE-TOP? YES, PLEASE!

We hebben zoveel opofferingen gemaakt, dat het dit jaar echt wel iets méér mag zijn dan een sober taartje of een sneetje dagelijks brood. Kies voor luxebrood (brioches, notenbrood, champignonbrood...) en voor over-the-top feestelijk gebak, want ook het oog wil verwend worden. Lees: laat je gaan én wees niet te zuinig met glazuur en slagroom.

 

KERSTTIP 4: OOK DE KINDEREN VERDIENEN IETS EXTRA

Ook kinderen hebben het tijdens de crisis moeilijk. Geen feestjes, geen pretparken, geen knuffels van grootouders. Verwen hen met iets extra. Waarom geen chocoladebroodjes in de vorm van beren (die ze kunnen spotten in de etalage tijdens de dagelijkse wandeling) of een knutsel-set waarmee ze zelf marsepeinen creaties kunnen maken? Zo hebben kinderen meteen een leuke activiteit tijdens de vakantie.

 

KERSTTIP 5: ZET IN OP NOG MEER KWALITEIT & AMBACHT

Niemand gaat op restaurant en dus mist iedereen dat zuurdesembroodje met olijfolie bij het aperitief, dat noten- of speltbroodje bij het voorgerecht en die biologische glutenvrije koekjes bij de koffie. Meer dan ooit willen mensen puur, duurzaam en kwalitatief eten op hun bord. Zorg dat iedereen thuis aan tafel kan gaan zoals in een sterrenzaak.    

 

Maak het jezelf makkelijk met onze broodverbeteraars voor luxe.

5 bak-tips voor een extra warme kerst