
Week tegen Pesten | Stip it receptidee luxe
Recept
Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|
1000 | g | bloem |
1000 | g | PANOMIX LUXE |
80 | g | gist |
200 | g | MARGARINE CLASSIC CB |
750 | g | water |
Bereiding
Kneding: van alle grondstoffen een soepel en homogeen deeg kneden.
Deegtemperatuur: 25 °C.
Voorrijs: 5 minuten.
Vormgeving: het deeg uitrollen op stand 6 van de uitroltafel en STIP IT-vormen uitsteken met behulp van de STIP IT LIKE- uitsteker. Het uitgerolde deeg kan ook even ingevroren worden om nadien gemakkelijker te kunnen uitsteken.
De uitgestoken deegstukjes vóór het rijzen doreren of alvorens de decoratie wordt aangebracht na de eerste narijs.
1ste narijs: 40 minuten.
STIP IT vóór het bakken:
4 stippen aanbrengen met decoratie (zoals rozijnen, bakvaste chocolade, streusel of zelfs banketbakkersroom, enz.).
De decoratie een beetje in het deeg duwen om een mooier resultaat te bekomen na het bakken.
2de narijs: ± 20 minuten
Afbakken: gedurende ± 8 minuten op ± 230°C (vloeroven) of gedurende ± 8 minuten op 210°C (rotatieoven).
Afwerking:
STIP IT na het bakken: 4 stippen aanbrengen met SCHOKOBELLA of DIP BANAAN, of andere decoratie gebruiken en deze op het luxedeeg kleven.
TIP: met behulp van een kleine cirkelvormige uitsteker, 4 cirkels uit het gebakken luxedeeg steken (niet volledig tot de bodem) en opvullen met FRUITFUL of banketbakkersroom.
