Home » Basisrecepten » Flanexpress

Flanexpress

Flantaarten maken nog altijd deel uit van het standaardassortiment van vele (banket)bakkers.
Met FLANEXPRESS van Zeelandia maakt u alle soorten flantaarten. Om nog een beter resultaat te bekomen, werd Flanexpress aangepast op gebied van smaak (romiger), binding (gelijkmatiger) en diepvriesbestendigheid (langer). Zo bakt u, in een mum van tijd, gegarandeerd de smakelijkste flantaarten van uitstekende kwaliteit.

Receptuur

Dit recept is voldoende voor 3 met taartdeeg gefonceerde flanvormen met een doorsnede van 20 cm.

  • FLANEXPRESS: 500 g
  • water: 1 l
  • suiker: 25 à 50 g
  • eieren: 3
  • eierdooiers: 3
  • eiwit: 3

Werkwijze

FLANEXPRESS oplossen in water, de 3 eieren en de 3 eidooiers toevoegen en mengen. De drie eiwitten met de suiker opkloppen tot een niet al te stevig schuim. Het opgeklopt eiwit homogeen onder het FLANEXPRESS-beslag roeren. De gefonceerde vormen in 2 à 3 maal afvullen. Afbakken in een oven van 180°C (biscuittemperatuur) gedurende 40 à 50 minuten (afhankelijk van diameter en dikte). Na het afbakken de flan omgekeerd op een rooster laten afkoelen.

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie