Zomerse Kruidenbaguette
Zomerse Kruidenbaguette
Recept
| Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product | 
|---|---|---|---|
| Deeg | 3000 | g | Bloem | 
| 51 | g | Zout | |
| 60 | g | Gist | |
| 90 | g | NORDIX | |
| 60 | g | AMORE MELANGE | |
| 1860 | g | Water | |
| 15 | g | Provençaalse kruiden | |
| Vulling & Afwerking | Philadelphia kaas | ||
| Zongedroogde tomaten | |||
| Decoratie | 200 | g | Gemalen kaas | 
| 200 | g | MAIS DECOR | |
| 10 | g | Gedroogde peterselie | |
| 100 | g | SESAMZAAD | 
Bereiding
Deeg
Kneed van alle grondstoffen een soepel en homogeen deeg.
Deegtemperatuur: 23 °C
Afwegen op 300 g en lichtjes langmaken.
Rusttijd: 15 min
Verwerking
De deegstukjes uitrollen op stand 5 van de uitroltafel. Met behulp van een spuitzak de Philadelphia kaas aanbrengen tot op 2 cm langs beide kanten. Het deegstukje dichtplooien, lichtjes langsteken, bevochtigen en door de decoratie rollen. Op bakplaten of tapijten schikken. Narijs: 55 min Met behulp van een schaar insnijden zoals een takkebrood. Vervolgens om de beurt links en rechts wegleggen.
Voor précuit
Gedurende ± 16 min bakken op 210 °C met stoom. Nadien de broodjes op kleur bijbakken met lichte stoom.
Voor volledig gebakken
Bak gedurende 22 min af op 225 °C met stoom. Na het bakken eventueel decoreren met stukjes zongedroogde tomaten.