Recepten
Lemon Cake tart

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Citroencake beslag 1000 g FANTASY LEMON CAKE
350 g eieren
150 g gesmolten boter of MUFFINOLIE*
* In verband met het soortelijk gewicht, MUFFINOLIE altijd wegen.
Citroencrème 1250 g FRUITFUL LEMON CREAM
1000 g melk
340 g MAESTRO CP
Meringue 30 g OVASIL
400 g suiker
200 g water (± 50 °C)

Bereiding

Citroencake beslag

Alle ingrediënten mengen in eerste versnelling gedurende 5 minuten.


Citroencrème

De melk aan de kook brengen. MAESTRO CP toevoegen en afroeren tot een gladde crème.

Laten afkoelen, de FRUITFUL LEMON CREAM toevoegen en mengen tot een gladde crème.


Meringue

OVASIL en suiker droog mengen, water toevoegen.
Het water toevoegen en op matige snelheid kloppen tot de suiker volledig gesmolten is.
Daarna verder opkloppen tot een stevig en luchtig schuim.


Opbouw

Een cakevlaaivorm vullen met het citroencake beslag.

Bakken op 185 °C (vloeroven) of 160 °C (rotatieoven) gedurende 55 minuten.

Ontvormen en laten afkoelen.

De citroencrème aanbrengen, afwerken met de meringue en afbranden.

Eventueel afglanzen met PALETTA SPRAY NEUTRAAL .

Lemon cake tart