Nieuws

World Food Safety Day 2022

"Safer food, better health". Dat is het thema van de World Food Safety Day in 2022 (7 juni). Georganiseerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties, wil deze dag de aandacht vestigen op het voorkomen, opsporen en beheren van voedselveiligheidsrisico's. Deze inspanningen dragen bij aan de voedselzekerheid, menselijke gezondheid, economische welvaart, landbouwproductie, markttoegang, toerisme en duurzame ontwikkeling.

Bij Zeelandia zijn we ervan overtuigd dat we als voedselproducent de verantwoordelijkheid hebben om de voedselproductie actief te transformeren en zo, op een duurzame manier, de gezondheid van mensen, dieren en het milieu positief te beïnvloeden.

Daarom streven wij naar de hoogste normen voor voedselveiligheid en kwaliteit. Daarom werken wij samen met onze leveranciers om de veiligheid te garanderen van de grondstoffen en ingrediënten. Daarom zoeken wij proactief naar innovaties om de meest recente nationale en internationale wetgevingen te volgen. Daarom werken wij voortdurend aan de verbetering van onze voedselveiligheidsstandaard in onze volledig groep en aan de bevordering van een voedselveiligheidscultuur in onze gehele waardeketen.

De 2022 World Food Safety Day richt zich op de methodes waarop onze voedselsystemen als geheel moeten verbeteren, zodat we gezond en voedzaam voedsel kunnen verbouwen, verhandelen en consumeren om de Sustainable Development Goals (SDG's) te helpen bereiken. Wil u meer te weten komen over dit initiatief? Raadpleeg hier dan snel de gids over World Food Safety Day voor tips en over hoe u zich kunt inzetten

#betterforconsumers #betterforpeople #becausewecare #keepexploring #foodsafety

World Food Safety Day 2022