Recepten
Spookachtig lekker!

Inspiratie Halloween | oktober

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Chocolade croûtedeeg 1000 g CROUTEXPRESS
100 g eieren
150 g water
100 g ARABESQUE COCOA
Abrikozen-mango-sinaasappel marmelade 1000 g BAKCONFITUUR ABRIKOOS
1000 g FRUITFUL MANGO
400 g FRUITFUL ORANGE CREAM
Chocolade amandelbiscuit 1000 g BISCAMIX CHOCO
1000 g eieren
300 g AMANDELPAN
Crémeux van pompoen, mandarijn en sinaasappel 1000 g diepvriespuree pompoen
500 g diepvriespuree mandarijn
150 g FRUITFUL ORANGE CREAM
160 g suiker
450 g eieren
300 g eierdooiers
240 g AE NEUTRAAL
450 g boter

Bereiding

    Chocolade croûtedeeg

    Alle ingrediënten mengen tot een glad en homogeen deeg.
    Dit deeg kan onmiddellijk verwerkt worden.


    Abrikozen-mango-sinaasappel marmelade

    Alle ingrediënten mengen.


    Chocolade amandelbiscuit

    Alle ingrediënten kloppen tot een soortelijk gewicht van 380 g/l (± 8 minuten op hoge snelheid).


    Crémeux van pompoen, mandarijn en sinaasappel

    De diepvriespurees pompoen en mandarijn samen met de FRUITFUL ORANGE CREAM en de helft van de suiker koken. De overige suiker mengen met de eieren en de eierdooiers.

    Afroeren à la nappe. Vervolgens het AE NEUTRAAL poeder ondermengen.

    Op een temperatuur van ± 50 °C de boter ondermixen.


    Opbouw

    Het chocolade croûtedeeg uitrollen op stand 3 en een ring fonceren.

    Op de bodem een laagje marmelade aanbrengen. Hierop het chocolade amandelbiscuit aanbrengen en afbakken op 180 °C tot het biscuit net gaar is (nog een beetje moelleux). Laten afkoelen en invriezen.

    Vervolgens op de biscuit de crémeux gieten en afwerken met Halloween decoratie, chocolade makarons en FRUITFUL MANGO.

Spookachtig lekker