Recepten
Lemon Sunshine

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Citroen madeleine cake 1000 g QUATTRO
500 g boter
500 g eieren
2 st. citroenzeste
Vruchtenmengeling 800 g FRUITFUL FOREST FRUIT
200 g FRUITFUL BLACK CHERRY
100 g diepvriesframbozen
Citroenmousse 400 g RAP
900 g water
100 g citroensap (2 stuks)
2 st. citroenzeste
1400 g slagroom
10 st. gelatineblaadjes
Gele chocoladespiegel 150 g room
450 g MIROIR NEUTRAAL
100 g water
250 g witte chocolade
100 g SCHOKOBELLA WIT
150 g AE NEUTRAAL
gele kleurstof (o.b.v. cacaoboter)

Bereiding

    Citroen madeleinecake

    De boter smelten tot ze bijna bruin is. Vervolgens alle grondstoffen kloppen in 2de versnelling gedurende 3 tot 5 minuten.
    Soortelijk gewicht: 920 g/L. Het beslag verdelen over een bakplaat 60/40. Afbakken op 180 °C gedurende 15 minuten.

    Vruchtenmengeling

    Alle grondstoffen kort mengen tot een homogene massa.

    Citroenmousse

    De gelatineblaadjes weken tot ze zacht zijn. Citroenbanketbakkersroom maken o.b.v. RAP, water, citroensap en -zeste. 10 minuten laten
    rusten. Vervolgens loskloppen. De gelatineblaadjes smelten en krachtig mengen onder de citroenbanketbakkersroom. De slagroom voor 3/4de opkloppen en ondermengen.

    Gele chocoladespiegel

    De room, MIROIR NEUTRAAL en het water mengen en verwarmen tot ± 50 °C. Dit mengsel toevoegen aan de chocolade en SCHOKOBELLA WIT. Op het laatst het AE NEUTRAAL poeder toevoegen. Kleuren naar wens.

    Opbouw
    Een interieur maken van de vruchtenmengeling en de madeleinecake. Vervolgens invriezen.
    Een vorm voor 3/4de vullen met de citroenmousse. Hierin het bevroren interieur plaatsen en 35 minuten in de koelkast laten opstijven. Vervolgens invriezen. Ontvormen en overgieten met de gele chocoladespiegel. Afwerken met makarons, braambessen en meringue.

Lemon Sunshine