Recepten
Koffiekoekenbrood met amandelspijs

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Koffiekoekenbrood 2000 g bloem
130 g suiker
34 g zout
60 g NORDIX
130 g gist
800 g water
220 g melk
185 g boter of margarine
1000 g SAINT-AUVENT CROISSANT (toerboter)

Bereiding

    Kneding: start de kneding bij voorkeur met 2/3de van de bloem, water en gist.
    Vervolgens de resterende grondstoffen toevoegen en een soepel, homogeen deeg kneden.
    Onmiddellijk na het kneden het deeg uitrollen en margarine op de helft aanbrengen. Vervolgens 3 toeren van 3 geven. Eventueel korte rusttijden geven tussen de toeren.
    Deegtemperatuur: 21 °C.
    Vormgeving: het deeg uitrollen op 3,5 cm en in banden van 25/15 snijden.

    2 banden bevochtigen met water, hierin een hoeveelheid BAKAMANDELSPIJS vouwen in een met CARLEX gesmeerd bakblik plaatsen.
    Narijs: laten rijzen in een niet te warme rijskast (<30°C) gedurende 1 uur.
    Bakken: bakken op 210 °C gedurende 25 minuten, daarna nog 20 minuten op 190 °C.

    Afwerking: onmiddellijk na het afbakken instrijken met suikersiroop 50/50.

Koffiekoekenbrood met amandelspijs